Bevorder het werkgeluk, investeer in het talent van de medewerker - Infolearn
2190
page-template-default,page,page-id-2190,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

Werkgeluk op de werkvloer, investeer in talent
26 september 2018 | Bevorder het werkgeluk, investeer in het talent van de medewerker

Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, hogere kwaliteit van dienstverlening en meer klanttevredenheid. Niet vreemd dat organisaties steeds meer aandacht geven voor deze ‘happy attitude’. Ruimte geven aan de ontwikkeling en het talent van de medewerker blijkt een van de werkgeluk verhogende factoren te zijn.

 

In deze bijdrage vier tips hoe je binnen de organisatie het werkgeluk bevordert door te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers.

 

1. Maak leren laagdrempelig en relevant

 

Natuurlijk wordt bij- of nascholing ook nog wel eens ervaren als extra werkdruk. Neem deze drempel zo veel mogelijk weg door lesmateriaal toegankelijk en interactief te maken. Dit is meteen de kracht van online leren, waarbij de lesstof kan worden geraadpleegd op het moment dat je er tijd voor hebt en wanneer je de kennis nodig hebt. Bovendien kan de lesstof in eigen tempo worden afgerond.
Lees in deze whitepaper hoe je leren op de werkvloer efficiënt kan inzetten aan de hand van micro-learning.

 

2. Geef medewerkers meer autonomie

 

Onderzoek toont aan dat mensen die in hun werk veel autonomie ervaren, minder vaak ziek zijn. Zo’n zelfde verband wordt aangetoond tussen purpose en geluk. Mensen die een doel hebben, zijn gelukkiger. Geef medewerkers daarom meer ruimte om zelf na te denken over de inrichting van hun eigen functie. Maak dit mogelijk door te werken met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP), waarin de medewerker zelf de regie krijgt over zijn persoonlijke ontwikkeling. 

 

3. Stimuleer verbondenheid

 

Iedereen heeft behoefte aan sociale verbindingen. Ook in ons werk. Je verbonden voelen met je collega’s draagt sterk bij aan het ervaren van werkgeluk. Vooral bij nieuwe medewerkers moet deze verbondenheid nog groeien. Een goed onboarding programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen, sneller ingewerkt zijn en zich verbonden voelen met de organisatie en de nieuwe collega’s.

 

4. Creëer ruimte voor feedback

 

Tegenwoordig is het geven en ontvangen van feedback gebruikelijker dan ooit. Feedback stimuleert niet alleen het nemen van initiatief, het stimuleert ook om je verder te ontwikkelen. Speel hierop in en richt de beoordelings- / gesprekkencyclus zo in dat er een dialoog ontstaat tussen manager en medewerker. Probeer prestaties, ontwikkeling en opleiding met elkaar te verbinden en laat de medewerker zelf zijn/haar visie geven om zo samen tot het beste plan te komen. Dit zorgt voor ultiem draagvlak van zowel werkgever als medewerker en draagt bij aan meer zelfvertrouwen, motivatie, eigenaarschap én werkgeluk.

 

Kortom; door te investeren in kennis en talentontwikkeling geef je de juiste handvaten waarmee medewerkers zelf de regie over hun eigen werkgeluk pakken! Neem gerust contact met ons als je meer wilt weten over talentontwikkeling als sleutel naar meer werkgeluk.