Het nieuwe computerleslokaal in Nepal is een feit - Infolearn
1714
page-template-default,page,page-id-1714,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

21 december 2017 | Het nieuwe computerleslokaal in Nepal is een feit

Vorig jaar hebben we rond deze tijd een kerstdonatie gedaan voor een lokaal initiatief op bijna 7.000 kilometer afstand van ons kantoor in Nijmegen. Voor de klanten van Infolearn, namens de klanten van Infolearn, aan de lokale bevolking in Nepal. We zijn inmiddels een jaar verder en het resultaat mag er wezen… Een nieuw en compleet ingericht computerleslokaal op de school ‘Snow View’ in de gemeente Tallo Hemja welke gelegen is in het hart van Nepal, aan de voet van de Harpan Vallei, welke gesteund wordt door Stichting Maya.

 

Snow View; een school met 600 enthousiaste leerlingen

Een school met een goede reputatie in de regio, drie verdiepingen, 16 klassen en maar liefst 600 leerlingen; een grote uitzondering in dit afgelegen gebied van Nepal. Snow View, in zijn volledigheid ‘Snow View English Boarding School’, had al een computerleslokaal maar was genoodzaakt om deze uit te breiden; door de uitbreiding kan nu een gehele klas samen computeronderwijs krijgen! Daarnaast is de ontwikkeling van de computervaardigheden van groot belang. Nepal wil niet achterblijven ten opzichte van de omringende landen India en China, waar computerles een speerpunt is in het onderwijs.

 

Een groot leslokaal met gedoneerde computers, inclusief nieuwe elektra

Namens Infolearn heeft Stichting Maya (een Nederlandse Stichting die sinds 2004 hulp biedt om het lokale onderwijs en gezondheidszorg te verbeteren in Nepal) zorg

gedragen dat de kerstdonatie uit Nederland goed terecht is gekomen. Na wat sloopwerkzaamheden, breekwerk, creatieve oplossingen en
mankracht is er een mooi, fris en nieuw computerleslokaal gerealiseerd (inclusief de Infolearn-Uil!). Mede door de nieuwe elektra kunnen de 24 gedoneerde computers (waarvan 10 door Infolearn gedoneerd) op volle toeren draaien voor de leerlingen van Snow View. Laat de computerlessen maar van start gaan!

 

Blijven leren met het Novio Concept

En weet je wat nog leuker is? We doneren tevens een leeromgeving voor zowel docenten, leerlingen als stagiaires. Hiermee kan men zelf digitaal lesmateriaal ontwikkelen, toetsen maken en afnemen, een kenniscommunity starten; kortom alles om het leren te bevorderen bij Snow View.

 

Nauw verbonden met Infolearn

Naast de verbinding op het gebied van onderwijskundige visie, de inzet van digitale leermiddelen en de passie voor leren en ontwikkelen, is er nog een andere verbintenis met Stichting Maya/Snow View. Angelique Zaki, Hoofd Administratie, is sinds jaar en dag penningmeester van deze stichting. Ze heeft al tweemaal de projecten bezocht waarbij haar broer (René) coördinator ter plaatse is en zorgt dat alles gestroomlijnd loopt. René is de oprichter van Stichting Maya én oom van Rowan en Kelvin, twee medewerkers op de helpdesk van Infolearn.