Kerstdonaties 2019: samen geven met klanten | Infolearn
3397
page-template-default,page,page-id-3397,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Vijf mooie initiatieven dicht bij huis, variërend van muziek als medicijn tot het verdelen van voedseloverschotten.”

16 januari 2020 | Kerstdonatie van 2019 in samenwerking met klanten

Al een aantal jaren ondersteunt Infolearn met een kerstdonatie een mooi educatief project in het buitenland. Eind 2019 deden we het echter net even anders: meerdere (kerst)donaties in samenwerking met een aantal van onze klanten. We kozen vijf mooie initiatieven dichter bij huis, variërend van taalhulp voor mensen met een verstandelijke beperking tot vakantievervoer voor kinderen uit arme gezinnen.

 

Doneren namens (en mét) onze klanten

De jaarlijkse kerstdonatie is een belangrijk onderdeel van ons MVO-beleid. De afgelopen drie jaar deed Infolearn met kerst namens alle klanten een donatie aan Stichting Maya (2016), Children of Tanzania (2017) en Stichting Puur Foundation (2018). In plaats van één project te steunen, kozen we eind 2019 vijf lokale initiatieven (ingebracht door Infolearn-klanten!) die een gift goed kunnen gebruiken.

 

Net als wij, zijn immers ook een heleboel van onze klanten en collega’s bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Medewerkers van Infolearn hadden dan ook de mogelijkheid om (in plaats van een kerstpakket te ontvangen) een bedrag te doneren aan een goed doel naar keuze – en daar is veelvuldig voor gekozen! De kerstdonatie van 2019, van in totaal € 4.750, is verdeeld onder vijf uiteenlopende mooie lokale initiatieven.

 

Project 1: Muziek als medicijn

In samenwerking met het Deventer Ziekenhuis steunen we het project Bedside Buskers. Eens per maand brengen de Bedside Buskers live muziek aan het bed van patiënten, die de muzikale bezoeken erg waarderen. Elke editie treden er andere artiesten op vrijwillige basis op. De kerstdonatie wordt gebruikt om die vrijwilligers als bedankje een cadeaubon te kunnen geven.

 

 

Project 2: Iedereen leren en schrijven

Estinea (gehandicaptenzorg) zet zich met Taalhuis Oost-Achterhoek in voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zij hebben de leerbehoefte om hun lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren. Estinea investeert kennis over (en ervaring met) deze doelgroep door een begeleider/leercoach beschikbaar te stellen om mee te denken. Onze kerstdonatie wordt gebruikt om de taallessen aan te passen en te kunnen verzorgen.

 

 

Project 3: Elk kind de vakantie van zijn leven

Ook sloten we aan bij een donatie van kunstvezelfabrikant Teijin Aramid aan Europa Kinderhulp. Met die gift wordt bustransport georganiseerd voor Nederlandse kinderen uit arme gezinnen, zodat ook zij voor een korte periode naar het buitenland op vakantie kunnen.

 

 

Project 4: Klein gebaar met grote emotionele waarde

In samenwerking met AZ Diest (Algemeen Ziekenhuis in België) steunen we het Berrefonds door middel van herinneringskoffertjes voor ouders van overleden kindjes. Dankzij donaties aan dit fonds beschikt de kraamkliniek over koffertjes die aan de ouders van overleden kindjes worden gegeven. Dit is voor hen (en ook voor de hulpverleners) van onschatbare waarde.

 

 

Project 5: Voedseloverschotten verdelen zodat niemand honger heeft

Detailresult Groep (van de formules Dirk en DekaMarkt) ondersteunt de logistiek van de Voedselbank. Zo wordt de verspreiding van de kratten van inpaklocaties naar ophaallocaties mogelijk gemaakt. Onze kerstdonatie draagt bij aan dit onmisbare onderdeel van de keten.

 

 

Meer weten of een mooi initiatief delen?

Wil je meer weten over een bovenstaand project? Neem dan gerust contact met ons op via info@infolearn.nl of bel naar +31 (0)24 360 20 36. We brengen je graag in contact met de contactpersoon van het desbetreffende initiatief. Suggesties voor goede initiatieven voor de kerstdonatie(s) van 2020 zijn daarnaast natuurlijk ook altijd welkom.