Infolearn | Kerstdonatie 2019 gaat naar Stichting Puur Foundation
2261
page-template-default,page,page-id-2261,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

Nieuwsbericht Eindejaar_Winnaar kerstdonatie - Puur Foundation
10 december 2018 | Infolearn ondersteunt trainingsprogramma voor ziekenhuismedewerkers in Gambia

Namens de klanten van Infolearn ondersteunen we ieder jaar een educatief project met onze kerstdonatie. Dit jaar ondersteunen we Stichting Puur Foundation die zich in Gambia inzetten om de onnodig hoge moeder- en kindersterfte te laten dalen. Onze donatie van € 2.500,- is zeer welkom met de prachtige plannen om het trainingsaanbod voor ziekenhuismedewerkers verder in de regio uit te kunnen breiden.

 

Over Stichting Puur Foundation

De moeder- en babysterfte in Gambia is door gebrek aan kennis en materiaal onnodig hoog. Stichting Puur Foundation zet zich in het Bundung Maternal and Child Health Hospital in voor veilig moederschap, door het aanbieden van trainingen van ziekenhuismedewerkers en het geven van voorlichtingen en advies o.a. over borstvoeding en persoonlijke hygiëne in het kraambed. De trainingen hebben een directe impact op de sterftecijfers van moeders en kinderen.

De stichting is verbonden aan verloskundigenpraktijk Puur Vroedvrouwen in Arnhem. De praktijk die onze Infolearn collega Claudia vorig jaar begeleidde en ondersteunde bij de geboorte van haar dochter Nayra.

 

Kennis verspreiden naar andere ziekenhuizen

Puur Foundation wil komende jaren haar trainingsaanbod uitbreiden naar andere ziekenhuizen en kleine klinieken in de regio. Begin volgend jaar gaan ze weer op een trainingsmissie waarvoor ook medewerkers uit omliggende centra worden uitgenodigd. Het grootste obstakel voor het betrekken van medewerkers uit de regio is het kostenplaatje. Medewerkers die naar Serekunda moeten reizen, moeten vergoed worden in reis-en verblijfskosten. Zelf kunnen ze dit absoluut niet betalen. Concreet betekent dit dat Puur Foundation deze kosten zal vergoeden. Ook verwachten ze extra kosten voor het ontwikkelen van nieuw trainingsmateriaal.

 

Met de kerstdonatie van Infolearn kan deze stichting de ambitie van kennisverspreiding grotendeels gaan waarmaken.

Via onze website houden we je komend jaar op de hoogte van de ontwikkeling van Stichting Puur Foundation en de voortgang van dit prachtige project in Gambia.