Klantcase Industrie Teijin Aramid - Infolearn
2877
page-template-default,page,page-id-2877,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Aantoonbaar bekwaam en gecertificeerd personeel’

“Er was sterke behoefte om het complete leerhuis en verslaglegging van certificering in één digitale oplossing te borgen.”

Teijin Aramid | Industrie

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers aantoonbaar gecertificeerd zijn binnen een productieproces waar hoge kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld? En hoe stimuleer je een gezonde leercultuur waar medewerkers het beste uit hun zelf halen, ongeacht hun achtergrond, opleidingsniveau of functie binnen de productieketen? Om op deze vraagstukken te anticiperen, koos Teijin Aramid in 2017 voor de leer- en ontwikkeloplossing van Infolearn.

 

Chemieconcern Teijin Aramid is ‘s werelds grootste producent van aramide, een ijzersterk vezel dat wordt gebruikt in allerlei toepassingen, bijvoorbeeld in kogelvrije vesten en Formule 1 banden. Het productieproces is complex en onderhevig aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. Certificering is nodig om aan de borging van wettelijke kwaliteits-audits te voldoen. “Tot 2 jaar geleden was onze opleidingsadministratie en certificering georganiseerd op de diverse locaties”, vertelt Learning & Development adviseur Nathalie te Rietstap. “We waren compliant, maar het was soms lastig om tijdens audits de bekwaamheid van onze medewerkers aan te tonen. Mede omdat de bewijsstukken over onze drie locaties heen lagen.”

“Naast een breed cursusaanbod, biedt de Tejin Aramid Academy 24/7 inzicht in de trainingsstatus van medewerkers.”

Verantwoordelijkheid over eigen leerproces

Om de bekwaamheid en de certificering van de medewerkers te borgen en tegelijkertijd een verandering teweeg te brengen van de leercultuur binnen de organisatie, ging Teijin begin 2017 op zoek naar een digitale oplossing dat past bij de huidige tijdsgeest, toekomstbestendig is en bovendien aansluit bij de leer- en ontwikkeldoelstellingen van het concern.

 

Daarnaast was behoefte aan een partner in leren, die ondersteunt in de uitdagingen die het concern heeft op het gebied van leren en ontwikkelen. Zoals de grote diversiteit aan doelgroepen, trainingen, vraagstukken en het feit dat digitaal leren binnen de industrie nog écht in de kinderschoenen staat.

“De consultants van Infolearn denken actief met mij mee en zoeken altijd naar de best passende oplossing voor onze L&D uitdaging.”

Perfecte match met Infolearn

Eind 2017 maakte Teijin de keuze voor een samenwerking met Infolearn. Er bleek een perfecte match tussen de ambities en leerdoelstellingen van het concern en de mogelijkheden die Infolearn met haar leer- en ontwikkeloplossing aanbiedt. Zo heeft iedere medewerker toegang tot zijn persoonlijke kwaliteitsportfolio, waarmee in één oogopslag de voortgang van het eigen leerproces inzichtelijk is, maar waarmee de medewerker ook gestimuleerd wordt om zelf actie te ondernemen voor zijn volgende (leer)stap.

 

Te Rietstap: “Voorheen boden we alleen klassikale scholingen aan. Dat doen we nu nog steeds, maar nu zijn het vooral blended leertrajecten met veelal e-learning erbij. Dat is gezien de drie productielocaties ook echt een uitkomst. Daarnaast toetsen we permanent op de werkvloer. Complete praktijkinstructies liggen nu vast in onze Teijin Aramid Academy, alles komt dus samen!”

Nu, twee jaar verder..

Te Rietstap ontvangt nog altijd positieve reacties over het gebruik van de Academy. Medewerkers reageren enthousiast en managers zijn tevreden met de vele inzichten en uitgebreide (soms confronterende) rapportages. Stress richting de audits hebben ze bij Teijin (bijna) niet meer.

 

“We hebben afgelopen audit volledig gehaald en ze gaven aan dat ze de komende twee jaar niet terug komen”. Die tijd kan ze mooi besteden aan de verdere doorontwikkeling van de Academy, het leerprogramma en nieuwe leermethodieken, waaronder een toepassing om een onderdeel uit het productieproces via een VR-bril aan te leren. “Mooie stappen die we samen met Infolearn gaan zetten.”