Infolearn | Blijf op de hoogte van al het nieuws en actualiteiten
782
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-782,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

Werkgeluk op de werkvloer, investeer in talent

7 van de top 10 factoren die werkgeluk bepalen, hebben niets met salaris of de baan zelf te maken. Aandacht voor het talent van je medewerker is veel belangrijker! Met deze 4 tips zet je leren en ontwikkelen effectief in én bevorder je het werkgeluk bij jou op de werkvloer.

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid Infolearn

Vanaf 12 november is de tweede openstelling van de ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid. Dit is je kans om tot € 12.500 subsidie te ontvangen voor een project gericht op de bevordering van de duurzame inzetbaarheid van jullie medewerkers. Wij ondersteunen je graag bij de aanvraag.

Wist je dat het soms wel 8 maanden kan duren voordat een nieuwe medewerker goed ingewerkt is? Een doordacht onboarding programma versnelt het inwerkproces en draagt bij aan betrokken en tevreden personeel. Lees hier hoe je met een digitaal onboarding programma nieuwe medewerker een vliegende start geeft!

ijf voordelen van het leerlingvolgsysteem van Infolearn

Efficiëntere verslaglegging, betere begeleiding en een hoger leerrendement. Een win-win situatie voor zowel de leerling als zijn begeleider(s). Dit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een leerlingvolgsysteem als begeleidingstool. Lees ze hier.

Even de instructievideo opzoeken op Youtube… Veel leuker en vooral gemakkelijker dan die ellenlange gebruiksaanwijzing die bij het product zit. Het leren door middel van videobeelden is helemaal van deze tijd. Ook steeds meer organisaties gaan aan de slag met dit zogenoemde videoleren. Infolearn adviseert je graag hoe jij deze dynamische vorm van leren kan aanbieden aan jouw medewerkers.

Het blijft een veel terugkerend onderwerp… de wereld verandert in een rap tempo en wil je hier als bedrijf in mee kunnen gaan zal je mee moeten bewegen. Wendbaar, snel schakelen en veerkracht zijn inmiddels onmisbare eigenschappen dan wel kwaliteiten geworden.

In het verlengde hiervan is het werkgeverschap ook onderhevig aan verandering. De manier waarop medewerkers zich bewegen op de arbeidsmarkt en benaderd willen worden is niet meer te vergelijken met een aantal jaren terug. En gelukkig ook maar!

Ook dit jaar mogen we genieten van de prachtige resultaten van onze kerstdonatie. Vorig jaar hebben we een kerstdonatie gedaan aan een stichting in Tanzania die er alles aan doet om kinderen te helpen. Deze stichting vangt kwetsbare kinderen op met als doel hen vanuit een veilige omgeving gezondheid, onderwijs en daarmee toekomst te bieden. Mooi doel, toch?

De eerste Lunch & Learn van Infolearn zit erop! Het was een leerrijke en zonnige namiddag in België waar kennis en ervaringen volop werden gedeeld met deelnemers uit verschillende sectoren. 30 seconden sfeerproeven van deze Lunch & Learn?

 

Ook op zoek naar inspiratie over leren, ontwikkelen, talent, duurzame inzetbaarheid, e-learning en graag hierover kennis uitwisselen tijdens een smaakvolle lunch en speeddate sessies? Noteer de volgende Lunch & Learn in jouw agenda op vrijdag 28 september 2018 (plaats nader te bepalen).

Syntra Vlaanderen, het Vlaams Agentschap voor ondernemingsvorming, organiseert een wedstrijd om duaal leren een boost te geven. Duaal leren is leren op school én op de werkplek. De competitie is een gedroomde uitdaging voor Infolearn om mee na te denken over deze evolutie in leer- en ontwikkelland. Het beste nieuws is dat Infolearn een finaleplek heeft veroverd!

Vorig jaar hebben we rond deze tijd een kerstdonatie gedaan voor een lokaal initiatief op bijna 7.000 kilometer afstand van ons kantoor in Nijmegen. Voor de klanten van Infolearn, namens de klanten van Infolearn, aan de lokale bevolking in Nepal. We zijn inmiddels een jaar verder en het resultaat mag er wezen… Een nieuw en compleet ingericht computerleslokaal op de school ‘Snow View’ in de gemeente Tallo Hemja welke gelegen is in het hart van Nepal, aan de voet van de Harpan Vallei, welke gesteund wordt door Stichting Maya.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) organiseert dit jaar de NIAZ Jaarprijs 2017. De prijs gaat naar een organisatie die bijdraagt aan betere kwaliteit van zorg. Onze klant, Diakonessenhuis, doet ook mee. Ondersteun Diakonessenhuis door te stemmen via jaarprijs.niaz.nl.

Infolearn is expert op het gebied van leren en ontwikkelen, voor medewerkers én leerlingen!  Onze visie is dat elke medewerker van de organisatie gefaciliteerd moet worden in het leer- en ontwikkelplatform Novio Concept. Om op een effectieve en uitnodigende wijze de leerlingen te registreren én faciliteren in het stageproces, is er een functionaliteit ontwikkelt dat hier naadloos op aansluit; het leerlingvolgsysteem. Met onze expertise en ervaring kunnen wij elke organisatie gedegen advies geven.

Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is er een bedrag vrijgesteld om trajecten rondom duurzame inzetbaarheid van de medewerker te subsidiëren. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen van deze subsidie gebruik maken. Het doel van Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014 – 2020) is om mensen langer en productief aan het werk te houden, door bijvoorbeeld het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden. De subsidie per project bedraagt 50% van de projectkosten.

Op een zonnige donderdag (11 mei j.l.) vond het jaarlijkse Infolearn klantevent plaats op een prachtige en inspiratievolle locatie in Ede. Thema’s als innovatie, co-creatie en personalisatie waren de rode draad gedurende het event; van plenaire sessies in de ochtend tot interactieve workshops in de middag. Omdat we geloven dat we samen een beter product kunnen neerzetten, dat nóg beter aansluit bij de wensen en behoeften van de klanten, staat interactiviteit de gehele dag centraal.

Op donderdag 23 februari bezocht Katrien de Troyer (Senior Learning Consultant) namens Infolearn ‘De Dag van de Social Profit’. Deze studiedag was inhoudelijk sterk en spoorde aan om de mouwen op te stropen, en te werken aan organisaties waar mensen graag willen werken met als motto ‘You at your best’.

In het afgelopen jaar heeft Infolearn zich samen met zorgorganisaties gefocust op kwaliteitverbetering met ondersteuning vanuit het Novio Concept. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; toezichthoudende organisaties zijn zeer tevreden met de resultaten en rapportages vanuit het leer- en ontwikkelplatform.

Om aan de wensen en behoeften van de markt te voldoen heeft Infolearn in samenwerking met Meander Medisch Centrum een eigen medisch portfolio ontwikkeld dat niet alleen gebruiksvriendelijk en flexibel is, maar ook de administratieve lasten minimaliseert voor de AIOS en opleider.

Infolearn gelooft in het combineren van krachten; iedere organisatie is specialist in haar eigen werkveld en door deze expertise te combineren, ontstaat een efficiënte oplossing die optimaal aansluit bij de wensen en behoeften van de klant. Daarom ontstaan er steeds meer intensieve samenwerkingsverbanden.

Het (goed) inwerken van medewerkers is niet alleen belangrijk voor een soepele start binnen het bedrijf, maar ook voor het garanderen van kwaliteit op de werkvloer. Het Novio Concept biedt handvatten om medewerkers snel kennis te laten maken met de (nieuwe) organisatie en hun kennis snel op niveau te krijgen.

In samenwerking met Blanco, specialist in organisatie- en teamontwikkeling, bieden wij e-learning en blended learning trajecten aan. De Blanco Academie bevat trainingen omtrent de thema’s Agressie, Teamontwikkeling en Communicatie. De e-learningmodules bestaan uit een gevarieerd aanbod van theorie, situaties uit de praktijk, video’s en interactieve (werk)opdrachten.