Infolearn | Blijf op de hoogte van al het nieuws en actualiteiten
782
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-782,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

PentaPlus

Het gezamenlijke (bijscholings)project PentaPlus laat ruim 75.000 aangesloten zorgkundigen vijf e-learning modules doorlopen in de digitale leeromgeving van Infolearn, waarvoor Hogeschool VIVES de online trainingen direct in de omgeving ontwikkelt.

kennisplatform-covid19-infolearn

Dit openbare kennisplatform biedt direct toegang tot ruim honderd e-learningmodulen van ExpertCollege, en wordt op korte termijn aangevuld met ontwikkelde blended leertrajecten van onder andere Meander Medisch Centrum.

kerstdonaties-2019-infolearn

Al een aantal jaren ondersteunt Infolearn met een kerstdonatie een belangrijk project in het buitenland. Afgelopen kerst deden we het echter net even anders: meerdere (kerst)donaties in samenwerking met een aantal van onze klanten. We kozen vijf mooie initiatieven dichter bij huis, variërend van muziek als medicijn tot het verdelen van voedseloverschotten.

5 trends voor 2020

De huidige dynamiek in de arbeidsmarkt stelt organisaties voor allerlei complexe uitdagingen. Infolearn verwacht voor het komende jaar dat vijf trends op het gebied van leren en ontwikkelen een grote rol gaan spelen. Op welke trend zal jouw organisatie zich in 2020 gaan focussen?

livegang-oto-portaal-ggd-brabant-zuidoost-leren-ontwikkelen

In november ging de sector Ambulancezorg van GGD Brabant-Zuidoost live met een volledig ingericht Oefen-Training-Opleiding (OTO-)portaal. Bijna 200 medewerkers kunnen voortaan gebruik maken van de leer- en ontwikkelomgeving en alle bijbehorende facetten. Zulke successen moet je vieren!

NEN-ISO-certificering-Infolearn

Geweldig nieuws; Infolearn is sinds juli 2019 gecertificeerd volgens de normen ISO 27001 en NEN 7510. Beide certificaten zijn na een nagenoeg foutloos audit traject toegekend. De certificering is een formele bevestiging dat Infolearn veel waarde hecht aan het veilig omgaan met informatie en persoonsgegevens en hier intern actief beleid op voeren.

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid Infolearn

We zijn afgelopen weken getrakteerd op prachtig weer en zomerse temperaturen. Laten we hopen dat we hier nog langer van mogen genieten nu de zomervakantie officieel voor de deur staat. De zomervakantie is de ideale periode om de HR projecten die nog op de plank liggen nieuw leven in te blazen! Zoals het verbeteren van het onboarding programma voor nieuwe medewerkers…

AZ Diest ziekenhuis

Het Belgische ziekenhuis AZ Diest heeft als doel kwaliteitsvolle en veilige zorg te leveren aan al haar patiënten en hun familie. Om hierin te slagen de afdeling VTO begin 2017 de opdracht gekregen een digitale leeromgeving te creëren, zodat medewerkers op een eenvoudige en laagdrempelige wijze aan hun kennis en vaardigheden kunnen werken. Er bleek een perfecte match tussen de visie op leren van het ziekenhuis en de mogelijkheden binnen de leer- en ontwikkeloplossing van Infolearn.

Vacature Commercieel medewerker Infolearn Nijmegen

Wegens de snelle groei is Infolearn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s op diverse functies. Alle functies binnen Infolearn hebben één ding gemeen: een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor creativiteit, zelfstandigheid en (persoonlijke) ontwikkeling. Op dit moment hebben wij een vacature voor Marketeer en Marketing medewerker open staan. Wil jij werken in een unieke, jonge organisatie met een gedreven ondernemersgeest? Reageer dan snel!

RS1421_BAS_5884
29 april 2019 Klantcasus Teijin Aramid

Binnen de chemische industrie staat online leren nog écht in de kinderschoenen. Teijin Aramid is daarop een uitzondering. Sinds 2017 maakt het concern gebruik van de leer- en ontwikkeloplossing van Infolearn en is hét antwoord op de wens om het complete leerhuis en verslaglegging van certificering in één digitale oplossing te borgen. Benieuwd naar het verhaal van Teijin? Lees het in onze klantcasus.

Terugblik Infolearn Klantevent

Donderdag 28 maart jl. organiseerden we voor onze klanten en partners het jaarlijkse Klantevent in het Honigcomplex in Nijmegen. Een geslaagde dag waarbij korte plenaire sessies werden afgewisseld met inspirerende workshops. Bekijk de aftermovie en foto’s van deze feestelijke dag.

Puur Foundation wil komende jaren haar trainingsaanbod uitbreiden naar andere ziekenhuizen en kleine klinieken in de regio. In februari gaan ze weer op een trainingsmissie waarvoor ook medewerkers uit omliggende centra worden uitgenodigd. Het grootste obstakel voor het betrekken van medewerkers uit de regio is het kostenplaatje. Medewerkers die naar Serekunda moeten reizen, moeten vergoed worden in reis-en verblijfskosten. Zelf kunnen ze dit absoluut niet betalen. Concreet betekent dit dat Puur Foundation deze kosten zal vergoeden. Ook verwachten ze extra kosten voor het ontwikkelen van nieuw trainingsmateriaal.

Afgelopen week overhandigden collega’s Chrissy en Claudia de cheque met onze donatie aan Puur Foundation. Dankzij de donatie heeft de stichting een oefenbuik kunnen aanschaffen, die gelijk meegaat met de nieuwe trainingsmissie in februari.

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid Infolearn

Dit voorjaar kunnen weer aanvragen worden ingediend voor de subsidie ESF Duurzame Inzetbaarheid. Dit is je kans om tot € 12.500 subsidie te ontvangen voor een project gericht op de bevordering van de duurzame inzetbaarheid van jullie medewerkers. Wij ondersteunen je graag bij de aanvraag.

trends-2019

Happy new learning year!
2018 is achter de rug: nieuwe ronde, nieuwe kansen en mogelijkheden. Daarom blikken wij vooruit met vijf L&D trends die je in 2019 niet kunt negeren.

Nieuwsbericht Eindejaar_Winnaar kerstdonatie - Puur Foundation

Namens de klanten van Infolearn ondersteunen we ieder jaar een educatief project met onze kerstdonatie. Dit jaar ondersteunen we Stichting Puur Foundation die zich in Gambia inzetten om de onnodig hoge moeder- en kindersterfte te laten dalen.

Werkgeluk op de werkvloer, investeer in talent

7 van de top 10 factoren die werkgeluk bepalen, hebben niets met salaris of de baan zelf te maken. Aandacht voor het talent van je medewerker is veel belangrijker! Met deze 4 tips zet je leren en ontwikkelen effectief in én bevorder je het werkgeluk bij jou op de werkvloer.

ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid Infolearn

Vanaf 12 november is de tweede openstelling van de ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid. Dit is je kans om tot € 12.500 subsidie te ontvangen voor een project gericht op de bevordering van de duurzame inzetbaarheid van jullie medewerkers. Wij ondersteunen je graag bij de aanvraag.

Wist je dat het soms wel 8 maanden kan duren voordat een nieuwe medewerker goed ingewerkt is? Een doordacht onboarding programma versnelt het inwerkproces en draagt bij aan betrokken en tevreden personeel. Lees hier hoe je met een digitaal onboarding programma nieuwe medewerker een vliegende start geeft!

ijf voordelen van het leerlingvolgsysteem van Infolearn

Efficiëntere verslaglegging, betere begeleiding en een hoger leerrendement. Een win-win situatie voor zowel de leerling als zijn begeleider(s). Dit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een leerlingvolgsysteem als begeleidingstool. Lees ze hier.

Even de instructievideo opzoeken op YouTube… Veel leuker en vooral gemakkelijker dan die ellenlange gebruiksaanwijzing die bij het product zit. Het leren door middel van videobeelden is helemaal van deze tijd. Ook steeds meer organisaties gaan aan de slag met dit zogenoemde videoleren. Infolearn adviseert je graag hoe jij deze dynamische vorm van leren kan aanbieden aan jouw medewerkers.

Het blijft een veel terugkerend onderwerp… de wereld verandert in een rap tempo en wil je hier als bedrijf in mee kunnen gaan zal je mee moeten bewegen. Wendbaar, snel schakelen en veerkracht zijn inmiddels onmisbare eigenschappen dan wel kwaliteiten geworden.

In het verlengde hiervan is het werkgeverschap ook onderhevig aan verandering. De manier waarop medewerkers zich bewegen op de arbeidsmarkt en benaderd willen worden is niet meer te vergelijken met een aantal jaren terug. En gelukkig ook maar!

Ook dit jaar mogen we genieten van de prachtige resultaten van onze kerstdonatie. Vorig jaar hebben we een kerstdonatie gedaan aan een stichting in Tanzania die er alles aan doet om kinderen te helpen. Deze stichting vangt kwetsbare kinderen op met als doel hen vanuit een veilige omgeving gezondheid, onderwijs en daarmee toekomst te bieden. Mooi doel, toch?

De eerste Lunch & Learn van Infolearn zit erop! Het was een leerrijke en zonnige namiddag in België waar kennis en ervaringen volop werden gedeeld met deelnemers uit verschillende sectoren. 30 seconden sfeerproeven van deze Lunch & Learn?

 

Ook op zoek naar inspiratie over leren, ontwikkelen, talent, duurzame inzetbaarheid, e-learning en graag hierover kennis uitwisselen tijdens een smaakvolle lunch en speeddate sessies? Noteer de volgende Lunch & Learn in jouw agenda op vrijdag 28 september 2018 (plaats nader te bepalen).

Syntra Vlaanderen, het Vlaams Agentschap voor ondernemingsvorming, organiseert een wedstrijd om duaal leren een boost te geven. Duaal leren is leren op school én op de werkplek. De competitie is een gedroomde uitdaging voor Infolearn om mee na te denken over deze evolutie in leer- en ontwikkelland. Het beste nieuws is dat Infolearn een finaleplek heeft veroverd!

Vorig jaar hebben we rond deze tijd een kerstdonatie gedaan voor een lokaal initiatief op bijna 7.000 kilometer afstand van ons kantoor in Nijmegen. Voor de klanten van Infolearn, namens de klanten van Infolearn, aan de lokale bevolking in Nepal. We zijn inmiddels een jaar verder en het resultaat mag er wezen… Een nieuw en compleet ingericht computerleslokaal op de school ‘Snow View’ in de gemeente Tallo Hemja welke gelegen is in het hart van Nepal, aan de voet van de Harpan Vallei, welke gesteund wordt door Stichting Maya.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) organiseert dit jaar de NIAZ Jaarprijs 2017. De prijs gaat naar een organisatie die bijdraagt aan betere kwaliteit van zorg. Onze klant, Diakonessenhuis, doet ook mee. Ondersteun Diakonessenhuis door te stemmen via jaarprijs.niaz.nl.

Infolearn is expert op het gebied van leren en ontwikkelen, voor medewerkers én leerlingen!  Onze visie is dat elke medewerker van de organisatie gefaciliteerd moet worden in een leer- en ontwikkeloplossing. Om op een effectieve en uitnodigende wijze de leerlingen te registreren én faciliteren in het stageproces, is er een functionaliteit ontwikkelt dat hier naadloos op aansluit; het leerlingvolgsysteem. Met onze expertise en ervaring kunnen wij elke organisatie gedegen advies geven.

Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is er een bedrag vrijgesteld om trajecten rondom duurzame inzetbaarheid van de medewerker te subsidiëren. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen van deze subsidie gebruik maken. Het doel van Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014 – 2020) is om mensen langer en productief aan het werk te houden, door bijvoorbeeld het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden. De subsidie per project bedraagt 50% van de projectkosten.

Op een zonnige donderdag (11 mei j.l.) vond het jaarlijkse Infolearn klantevent plaats op een prachtige en inspiratievolle locatie in Ede. Thema’s als innovatie, co-creatie en personalisatie waren de rode draad gedurende het event; van plenaire sessies in de ochtend tot interactieve workshops in de middag. Omdat we geloven dat we samen een beter product kunnen neerzetten, dat nóg beter aansluit bij de wensen en behoeften van de klanten, staat interactiviteit de gehele dag centraal.

Op donderdag 23 februari bezocht Katrien de Troyer (Senior Learning Consultant) namens Infolearn ‘De Dag van de Social Profit’. Deze studiedag was inhoudelijk sterk en spoorde aan om de mouwen op te stropen, en te werken aan organisaties waar mensen graag willen werken met als motto ‘You at your best’.

In het afgelopen jaar heeft Infolearn zich samen met zorgorganisaties gefocust op kwaliteitverbetering met ondersteuning vanuit de leer- en ontwikkeloplossing. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; toezichthoudende organisaties zijn zeer tevreden met de resultaten en rapportages vanuit de oplossing.

Om aan de wensen en behoeften van de markt te voldoen heeft Infolearn in samenwerking met Meander Medisch Centrum een eigen medisch portfolio ontwikkeld dat niet alleen gebruiksvriendelijk en flexibel is, maar ook de administratieve lasten minimaliseert voor de AIOS en opleider.

Infolearn gelooft in het combineren van krachten; iedere organisatie is specialist in haar eigen werkveld en door deze expertise te combineren, ontstaat een efficiënte oplossing die optimaal aansluit bij de wensen en behoeften van de klant. Daarom ontstaan er steeds meer intensieve samenwerkingsverbanden.

Het (goed) inwerken van medewerkers is niet alleen belangrijk voor een soepele start binnen het bedrijf, maar ook voor het garanderen van kwaliteit op de werkvloer. De leer- en ontwikkeloplossing biedt handvatten om medewerkers snel kennis te laten maken met de (nieuwe) organisatie en hun kennis snel op niveau te krijgen.

In samenwerking met Blanco, specialist in organisatie- en teamontwikkeling, bieden wij e-learning en blended learning trajecten aan. De Blanco Academie bevat trainingen omtrent de thema’s Agressie, Teamontwikkeling en Communicatie. De e-learningmodules bestaan uit een gevarieerd aanbod van theorie, situaties uit de praktijk, video’s en interactieve (werk)opdrachten.