Digitale onboarding - een vliegende start voor iedere nieuwe medewerker - Infolearn
2058
page-template-default,page,page-id-2058,page-child,parent-pageid-782,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

3 augustus 2018 | Digitale onboarding – een vliegende start voor iedere nieuwe medewerker

Een onboarding programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen, sneller ingewerkt zijn en betrokken raken bij de organisatie. Wist je dat een goed doordacht onboarding traject er voor zorgt dat 91% van de nieuwe werknemers ook na het eerste jaar nog bij de organisatie werkzaam zijn?


Hoog tijd om stil te staan bij het onboarding proces bij jou in de organisatie. Met ons digitale onboarding programma is jouw nieuwe medewerker vanaf dag 1 klaar voor de start.  

 

Digitaal onboarden

Door jouw onboarding digitaal in te richten (bijvoorbeeld als module in je leer- en ontwikkelplatform) heeft jouw medewerker alle belangrijke informatie op op één centrale plaats. Bij de inrichting van het onboarding programma zijn allerlei leer- en werkvormen mogelijk. Hieronder vijf veelgebruikte onboarding functionaliteiten, die binnen ons leer- en ontwikkelplatform Novio Concept aangeboden kunnen worden:

 

 • Welkomstvideo
  Met de start van een video aan het begin van onboarding,
  wordt de medewerker direct persoonlijk welkom geheten bij de organisatie

 

 • Uitleg gebruikte tools en procedures
  Deel documentatie rondom de systemen die de nieuwe
  medewerker gaat gebruiken, zoals een e-learning Office

 

 • Smoelenboek organisatie
  Publiceer hier een smoelenboek van alle medewerkers, zodat de nieuwkomer zijn collega’s snel leert kennen

 

 • Bijeenkomst voor nieuwe medewerkers
  Een informatiebijeenkomst voor alle nieuwe medewerkers? Eenvoudig aanmelden door het aanmaken van een praktijksessie

 

 • Persoonlijk ontwikkelplan
  De persoonlijke ambities in het eerste jaar; wat verwacht men van het werk, welke cursussen willen ze graag volgen.. eenvoudig door de medewerker in te vullen

 

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en eventuele wijzigingen van het inwerkprogramma zijn in een digitale omgeving eenvoudig aan te passen. Nog een voordeel is dat jouw nieuwe medewerker vanaf de eerste werkdag vertrouwd raakt met het leer- en ontwikkelplatform dat jullie gebruiken!

 

Onboarding bij jou in de organisatie?

Advies nodig bij het verbeteren van de onboarding van jouw nieuwe medewerkers? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je graag meer over onze mogelijkheden.