GGD Brabant-Zuidoost live met volledig ingerichte omgeving - Infolearn
3283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3283,page-child,parent-pageid-782,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Bijna 200 medewerkers maken gebruik van het integrale leer- en ontwikkelplatform en alle bijbehorende facetten.”

13 december 2019 | GGD Brabant-Zuidoost live met volledig ingerichte omgeving

Enkele weken geleden ging de sector Ambulancezorg van GGD Brabant-Zuidoost live met een volledig ingericht Oefen-Training-Opleiding (OTO-)portaal. Bijna 200 medewerkers kunnen voortaan gebruik maken van het integrale leer- en ontwikkelplatform en alle bijbehorende facetten.

 

Van wens tot livegang

Binnen de sector Ambulancezorg speelde al enige tijd de wens om alle aspecten die horen bij leren en ontwikkelen van medewerkers centraal te organiseren. Na consultatie van de markt en een kort inkooptraject halverwege 2019, hebben zij voor de leer- en ontwikkeloplossing van Infolearn gekozen. De aangeboden content is van onze partners ExpertCollege en GoodHabitz.

 

‘OTO’: Opleiden, Trainen en Oefenen

Richard Berger van Adoptify, begeleider van fase 1-oplevering, legt uit: “Om sleutelfunctionarissen vakbekwaam te maken en te houden, wordt binnen de zorgsector een continue cyclus doorlopen van ‘OTO’: Opleiden, Trainen en Oefenen. GGD Brabant-Zuidoost heeft daarbij de plicht om de mate van geoefendheid en vakbekwaamheid per (crisis)functionaris vast te leggen. Het OTO-registratiesysteem geeft inzicht in welke opleidingen, trainingen en oefeningen een (crisis)functionaris van de Ambulancezorg heeft gevolgd of moet volgen. Zo wordt de voortgang van (crisis)functionarissen op de deskundigheden centraal geregistreerd.

 

Toekomst

Onder andere Single Sign On (SSO) en koppeling met het V&VN-kwaliteitsregister behoorden tot de eerste fase. In de tweede fase gaat GGD Brabant-Zuidoost aan de slag met het uitrollen van het OTO-portaal naar alle individuele medewerkers van de Ambulancezorg.

 

Richard: “Samen met het OTO-team en in nauwe samenwerking met Infolearn heeft de sector Ambulancezorg nu een fantastische basis gelegd voor het verder ontwikkelen van kennis en expertise van haar medewerkers!