Novio Learn & Go app in de finale van de wedstrijd 'Ideaal Duaal'! - Infolearn
1833
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1833,page-child,parent-pageid-782,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

01 mei 2018 | Novio Learn & Go app in de finale van de wedstrijd ‘Ideaal Duaal’!

 

Syntra Vlaanderen, het Vlaams Agentschap voor ondernemingsvorming, organiseert een wedstrijd om duaal leren een boost te geven. Duaal leren is leren op school én op de werkplek. De competitie is een gedroomde uitdaging voor Infolearn om mee na te denken over deze evolutie in leer- en ontwikkelland. Het beste nieuws is dat Infolearn een finaleplek heeft veroverd!


Met Novio Learn & Go wordt er een brug geslagen tussen de schoolbank en de werkplek; studenten, docenten en bedrijven gaan samen in deze applicatie het leertraject van de lerende vormgeven, monitoren en managen. Efficiëntie ten top.

 

De brug tussen de leerling, de docent en zijn stagebegeleider

Duaal leren zorgt er dus voor dat jongeren de arbeidsmarkt zullen betreden met een hoofd vol kennis en een rugzak vol praktijkervaring. Infolearn is ervan overtuigd dat deze vernieuwende manier van leren een erg efficiënte manier van kennisoverdracht kan worden. Dit ambitieuze onderwijsbeleid willen we met de app Novio Learn & Go faciliteren. Of het Vlaams Agentschap er hetzelfde over denkt? Zeker! Want dit is beloond met een finaleplek op 8 mei.

 

Alles rondom leren in één applicatie

Novio Learn & Go is een applicatie die ons leerplatform en appfuncties integreert tot een intuïtieve all-in-one tool. We vinden dat de leerling aan het stuur mag staan van zijn/haar eigen leerproces. In de app zal hij/zij stageplekken zoeken, stageactiviteiten loggen en communiceren met zijn/haar stagementor en schoolbegeleider. In de app beheert hij/zij ook de school- en werkagenda; hierdoor komt alles samen op één plek, wel zo handig, toch?

 

Een sterke start op de arbeidsmarkt

In het kader van levenslang leren (Lifelong Learning) is het ontwikkelen van competenties en deskundigheden essentieel. Door de concrete leeractiviteiten van de leerlingen op te hangen aan overstijgende competenties, bouwen leerlingen aan een Lifelong Learning portfolio waarmee ze een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt. Van een sterke start gesproken!

 

De finale van Ideaal Duaal vindt plaats op 8 mei 2018 in het Vlaams Parlement. Wij kijken ernaar uit!

Meer weten over de competitie? www.ideaalduaal.be