Totaaloverzicht van leerlingen in de beroepspraktijkvorming - Infolearn
1610
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1610,page-child,parent-pageid-782,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

01 september 2017Totaaloverzicht van leerlingen in beroepspraktijkvorming

Infolearn is expert op het gebied van leren en ontwikkelen, voor medewerkers én leerlingen!  Onze visie is dat elke medewerker van de organisatie gefaciliteerd moet worden in het leer- en ontwikkelplatform Novio Concept. Om op een effectieve en uitnodigende wijze de leerlingen te registreren én faciliteren in het stageproces, is er een functionaliteit ontwikkelt dat hier naadloos op aansluit; het leerlingvolgsysteem. Met onze expertise en ervaring kunnen wij elke organisatie gedegen advies geven.

 

Leerlingvolgsysteem faciliteert het plannen, begeleiden, beoordelen en voortgang volgen voor diverse doelgroepen

Het leerlingvolgsysteem ondersteunt leerlingen, begeleiders, leidinggevenden en coördinatoren bij het plannen, begeleiden en beoordelen van leerlingen in de praktijk en geeft een overzicht van het totale leerproces. Met het leerlingvolgsysteem hebben alle betrokken continu inzage in de voortgang van het leerproces van leerlingen en kan de leerling zelf zijn/haar leerproces vormgeven en volgen. Alle leeractiviteiten, beoordelingen en begeleidingsmomenten voor het leren in de praktijk worden verzameld in het leerlingvolgsysteem. Het leerlingvolgsysteem kan voor BBL-leerlingen, BOL-stagiaires of lerenden van andere opleidingsvormen gebruikt worden voor alle niveaus en branches. Er kan gekozen worden voor een algemeen generiek leerlingvolgsysteem voor meerdere opleidingen of voor een specifiek leerlingvolgsysteem per opleiding en/of per opleidingsinstituut.

 

Invulling en accordering van formulieren & digitale handtekening

Binnen het leerlingvolgsysteem is het mogelijk om beoordelingsformulieren vooraf in te vullen ter voorbereiding op het begeleidingsgesprek. Tijdens het gesprek kan het beoordelingsformulier definitief ingevuld worden. Tevens kan het beoordelingsformulier voorzien worden van een digitale handtekening. Dankzij het opnemen van een digitale handtekening ter accordering, voldoet het leerlingvolgsysteem aan de eisen met betrekking tot de goedkeuring van de verantwoording Subsidieregeling Praktijkleren.

 

Privacy: rollen en rechten

Wat een specifieke gebruiker in het leerlingvolgsysteem mag zien en/of inzien hangt samen met rollen, rechten en afdelingsstructuur in het Novio Concept. Met behulp van rechten kan per leeractiviteit ingesteld worden welke rol van welke afdeling wat mag inzien. Er kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat begeleiders in de praktijk alleen de voortgang van de leerlingen van hun eigen afdeling kunnen volgen en dat coördinatoren alle leerlingen van de organisatie of organisatieonderdelen kunnen inzien. Tevens kan ingesteld worden dat leerlingen alle activiteiten in het leerlingvolgsysteem zien en inzien of kunnen er zo nodig beperkingen of voorwaarden worden ingesteld.

 

Passie voor leren en ontwikkelen

Met de komst van het Leerlingvolgsysteem blijft het DNA van Infolearn gewaarborgd; een passie voor leren en ontwikkelen waarbij we graag advies geven. Nieuwsgierig geworden hoe jullie leerlingen een plek kunnen krijgen in het Novio Concept en graag hierover van gedachten wisselen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 024 737 05 31 / info@infolearn.nl of vraag het je accountmanager.