Onboarding van nieuwe medewerkers | De oplossing van Infolearn
3007
page-template-default,page,page-id-3007,page-child,parent-pageid-837,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Digitale onboarding | Een inwerkprogramma met impact

Fijn! Na een lange sollicitatieprocedure hebben jullie eindelijk een geschikte medewerker gevonden om het team te versterken. Je maakt tijd en geld voor vrij om hem of haar snel op vlieghoogte te krijgen.. Maar wat als blijkt dat deze persoon al binnen zes maanden besluit te vertrekken? Zonde van de tijd en de energie, maar helaas voor veel organisaties wel de realiteit. Wist je dat 1 op de 3 nieuwe medewerkers die niet op een goede manier ‘onboard’ worden binnen één jaar alweer vertrekken? Dit is waarom een goed doordacht onboarding-programma voor iedere organisatie een must is!

 

De voordelen van een goed onboarding programma

Het moge duidelijk zijn: het op de juiste manier onboarden van jouw nieuwe medewerkers betekent dat zij zich direct welkom voelen, sneller ingewerkt zijn en betrokken raken bij de organisatie. En dat gaat natuurlijk wel net iets verder dan het regelen van het toegangspasje, uitleg van het intranet en het klaarzetten van de computer. Een goed onboarding-programma betreft een serie van activiteiten (online en offline) en brengt voor zowel werknemer als werkgever de volgende voordelen met zich mee:

Bind, boei en behoud nieuw talent
Met een inspirerend onboarding-programma ben jij vanaf dag 1 die aantrekkelijke werkgever voor nieuw talent, verlaag je de kans op voortijdig opstappen, vergroot je de loopbaankansen en bevorder je de interne samenwerking. Een win-win situatie voor zowel werknemer als werkgever.

Bespaar kosten en tijd
Het inwerken van personeel neemt vaak veel tijd in beslag, maar wanneer eenmaal een goed onboarding-programma staat, dan verloopt dit proces voor iedere nieuwe medewerker efficiënt en effectief. De tijd en kosten die je investeert verdien je direct terug met nieuw personeel die sneller op vlieghoogte zijn.

Directe betrokkenheid en vertrouwen
Het onboarden van je nieuwe medewerker verhoogt loyaliteit en betrokkenheid bij de organisatie. Dit is hét moment om ze aan boord te krijgen als het gaat om de visie, missie, kernwaarden, de bedrijfscultuur en het bijbrengen van de juiste productkennis en dienstverlening naar klanten. 

Aanbieden van een persoonlijk ontwikkelplan
Wat zijn je persoonlijke ambities en welke cursussen zou je graag willen volgen? Met een persoonlijke ontwikkelplan als onderdeel van het onboarding-programma leg je onderlinge verwachtingen en afspraken direct vast en levert de perfecte input voor het eerste jaargesprek!

Onboarding binnen de oplossing van Infolearn

Met een eigen Onboarding-module ontwikkelt Infolearn een inwerkprogramma dat volledig wordt geïmplementeerd in onze leer- en ontwikkeloplossing. Voor nieuwe medewerkers betekent dit dat zij alle belangrijke informatie op één centrale plaats kunnen raadplegen, met als bijkomend voordeel dat zij vanaf de eerste werkdag (met pre-boarding-opties zelfs nog eerder) al op een laagdrempelige wijze kennis maken met de leer- en ontwikkeloplossing van de organisatie en in een later stadium de verplichte scholing ook beter weet te vinden en te volgen. Tegelijkertijd heeft de HR manager bij een digitaal onboarding programma meer grip op de resultaten en voortgang van het inwerkprogramma:

 

  • De voortgang in het onboarding traject van iedere nieuwe medewerker is 24/7 inzichtelijk en bij te sturen;
  • Diverse (online en offline) inwerkactiviteiten kunnen organisatiebreed, afdelingsspecifiek of zelfs op individueel niveau aangeboden worden; 
  • Aan iedere inwerkactiviteit kan een verplichting en termijn gekoppeld worden waarbinnen de activiteit gestart en/of afgerond dient te zijn;
  • Het instellen van een ‘inwerktermijn’ met daarin een datum waarbinnen bepaalde verplichte competenties en deskundigheden behaald dienen te zijn;
  • Aanpassingen binnen het inwerkprogramma zijn binnen een digitaal onboardingprogramma eenvoudig aan te passen. 

Diverse inwerkactiviteiten vanuit één centrale plaats te raadplegen

Bij de inrichting van het onboarding-programma zijn allerlei leer- en werkvormen mogelijk. Afhankelijk van de wens van de organisatie richten wij hét digitale onboarding-programma geheel op maat in en kan de inhoud specifiek afgestemd worden op de desbetreffende functie en/of afdeling. Vaak bestaat het programma uit een reeks van opeenvolgende inwerkactiviteiten, zowel online (welkomstboodschap, handleidingen en algemene bedrijfsinformatie als offline (informatiebijeenkomsten en sociale bijeenkomsten). Dit zijn de vijf meest gebruikte onboarding-functionaliteiten van onze klanten:

 

Pre-boarding programma
Zijn er introductie trainingen die vóór de eerste werkdag afgerond moeten zijn? Binnen onze oplossing is het mogelijk om de nieuwe medewerker al na het tekenen van het contract toegang te geven tot een pre-boarding programma met bijbehorende trainingen. Zo is de nieuwe medewerker op dag één helemaal klaar voor de start.

Een warm welkom
Heb je wel eens aan een welkomstvideo van de directeur gedacht? Hiermee wordt de medewerker direct persoonlijk welkom geheten bij de organisatie. Het publiceren van een online smoelenboek zorgt ervoor dat de nieuwkomer zijn collega’s snel leert kennen én weet te vinden.

 

Uitleg gebruikte tools en procedures
Deel documentatie rondom de systemen die de nieuwe medewerker gaat gebruiken, zoals een e-learning Office, uitleg over het gebruik van bepaalde machines of medische apparatuur of het delen van de procedure die geldt voor verlofaanvragen of ziekmelden.

 

Bijeenkomsten voor nieuwe medewerkers
Organiseer je informatiebijeenkomsten voor nieuwe medewerkers? Plan je bijeenkomsten digitaal in en laat je nieuwe medewerker eenvoudig aanmelden. 

 

Perfect startpunt van de gesprekkencyclus
De persoonlijke ambities in het eerste jaar; wat verwacht men van het werk, welke cursussen willen ze graag volgen.. in een digitale POP eenvoudig door de medewerker in te vullen.

 

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos; jouw nieuwe medewerkers krijgen de vliegende start die ze verdienen en jij bent verzekert van een onboarding programma waarvan de resultaten direct zichtbaar zijn! 

Ook op zoek naar een onboarding programma met impact?
Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een demo aan.