Infolearn overhandigt cheque aan Puur Foundation - Infolearn
2344
page-template-default,page,page-id-2344,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rondom leren.”

Puur Foundation wil komende jaren haar trainingsaanbod uitbreiden naar andere ziekenhuizen en kleine klinieken in de regio. In februari gaan ze weer op een trainingsmissie waarvoor ook medewerkers uit omliggende centra worden uitgenodigd. Het grootste obstakel voor het betrekken van medewerkers uit de regio is het kostenplaatje. Medewerkers die naar Serekunda moeten reizen, moeten vergoed worden in reis-en verblijfskosten. Zelf kunnen ze dit absoluut niet betalen. Concreet betekent dit dat Puur Foundation deze kosten zal vergoeden. Ook verwachten ze extra kosten voor het ontwikkelen van nieuw trainingsmateriaal.
25 januari 2019 | Infolearn overhandigt cheque aan Puur Foundation

Namens alle klanten ondersteunt Infolearn ieder jaar een educatief project met een kerstdonatie. Afgelopen kerst ging deze donatie naar Stichting Puur Foundation. Deze week brachten onze collega’s  Chrissy, Claudia (en dochter Nayra) een bezoek aan Ellen, initiator en drijvende kracht achter de stichting. Met de donatie heeft de stichting een oefenbuik kunnen aanschaffen, die gelijk meegaat met de nieuwe trainingsmissie in februari.

 

Over Stichting Puur Foundation

De moeder- en babysterfte in Gambia is door gebrek aan kennis en materiaal onnodig hoog. Stichting Puur Foundation zet zich in het Bundung Maternal and Child Health Hospital in voor veilig moederschap, door het aanbieden van trainingen van ziekenhuismedewerkers en het geven van voorlichtingen en advies o.a. over borstvoeding en persoonlijke hygiëne in het kraambed. De trainingen hebben een directe impact op de sterftecijfers van moeders en kinderen.

De stichting is verbonden aan verloskundigenpraktijk Puur Vroedvrouwen in Arnhem. De praktijk die onze collega Claudia vorig jaar begeleidde en ondersteunde bij de geboorte van haar dochter Nayra.

 

Donatie meteen goed besteed

Foto: Stichting Puur Foundation

Puur Foundation wil komende jaren haar trainingsaanbod uitbreiden naar

andere ziekenhuizen en kleine klinieken in de regio. Dankzij onze donatie heeft de stichting een oefenbuik aan kunnen schaffen. Deze wordt begin februari meegenomen, waneer Ellen met drie collega verloskundigen weer op trainingsmissie gaat. Ellen: “Dankzij jullie donatie hebben we de oefenbuik kunnen aanschaffen, maar kunnen we in februari nog meer mensen uit andere klinieken uitnodigen voor de trainingen.”

 

Met de donatie van Infolearn kan Puur

Foundation de ambitie van kennisverspreiding dit jaar al grotendeels waarmaken.

 

Via onze website houden we je komend jaar op de hoogte van de ontwikkeling van Stichting Puur Foundation en de voortgang van dit prachtige project in Gambia.

Het project en de trainingsmissie is ook via de Facebookpagina van Puur Foundation te volgen.

 

UPDATE: Nieuwe trainingsmissie 14-27 februari 2019

 

Puur Foundation kijkt terug op een zeer geslaagde trainingsmissie, afgelopen februari. Voor drie van de vier deelnemers was het een eerste kennismaking met de kliniek in Bundung, Serekunda en het werk daar. Dit is wat Inge van Wolferen zegt over haar ervaring: “Ik had me voorbereid op een cultuurschok, maar dat is het niet. Wat heb ik me welkom gevoeld. Wat ik hier zie is zoveel passie voor het werk in de kliniek. De medewerkers zijn een soort sponsen, die alle informatie en trainingen opzuigen en daar ook echt wat mee willen doen. En ik vind het ongelooflijk hoe positief mensen hier zijn. Altijd een glimlach, een vriendelijk woord. Mensen zijn tevreden hier met wat ze hebben.”

Hieronder een korte sfeerimpressie van de succesvolle trainingsmissie (Foto credits: Puur Foundation).