Ziekenhuis St Jansdal

Ontwikkel een koppeling tussen de huidige systemen van het klinisch chemisch lab

Het klinisch chemisch lab van Ziekenhuis St Jansdal werkt al meerdere jaren met Siemens Diagnostics Healthcare en Infolearn – als partner in leren en ontwikkelen. Met behulp van de apparatuur van Siemens (POCcelarator) kunnen geautoriseerde laboranten, verpleegkundigen en artsen toegang krijgen tot de systemen en hun werk uitvoeren. Die autorisatie werd toegekend als medewerkers volgens het ziekenhuisbeleid bekwaam zijn. Dat was een handmatig proces.

Kortgezegd: alle informatie rondom diploma’s, certificaten en bekwaamheden waren al digitaal beschikbaar in het LMS. Maar, de extra handelingen en manier van registreren moesten verbeterd worden om eenvoudiger te blijven voldoen aan de ISO-certificering. Infolearn ontwikkelde daarom samen met Siemens en Ziekenhuis St Jansdal een koppeling tussen de twee bestaande systemen: het LMS en POCcelarator.

Vooraf is alles getest en zijn de foutjes eruit gehaald. We hebben medewerkers en hun leidinggevende ruim op tijd op de hoogte gebracht, zodat ze de bekwaamheid vóór de lancering konden aantonen. De zorgverlening mocht daarbij natuurlijk nooit in het geding komen. Het hele ontwikkelproces en de livegang van de koppeling is soepel verlopen. Er zijn geen problemen of klachten gemeld. Daarnaast profiteren we nu dagelijks van de efficiëntievoordelen en het gebruiksgemak.

Lisanne Baaijen – van Barneveld (Projectleider en Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Ziekenhuis St Jansdal)