Leer- en ontwikkelthema’s

Stimulerende en persoonlijke leeromgeving

Wij geloven in de kracht van een persoonlijke leeromgeving die medewerkers eigen regie en verantwoordelijkheid over hun ontwikkeling geeft. De software bevat alle mogelijkheden om het als een Learning Management Systeem (LMS) óf meer als een modern Learning eXperience Platform (LXP) in te richten.

Onze klanten richten dit LXP voor allerlei verschillende doeleinden in. Klik hieronder op een thema om te ontdekken hoe zij de mogelijkheden benutten.

Geïntegreerde oplossing

Online leren is voor veel medewerkers inmiddels de standaard. Onze software biedt organisaties een oplossing waarmee alle mogelijke leerinterventies een plek krijgen en 24/7 gemanaged kunnen worden. Het leerplatform is bovendien goed te koppelen met allerlei (HR-)systemen.

Intensief contact met onze klanten leidt tot een gebruiksvriendelijke inrichting op maat. Hierdoor kan iedere medewerker op elk moment zelf aan de slag op zijn eigen manier.

Compliance

Bevoegd en bekwaam

Compliance houdt in dat een (medewerker van een) organisatie werkt in overeenstemming met de gemaakte afspraken en vastgestelde protocollen. Dat zijn dus niet alleen de geldende wet- en regelgeving; het kunnen ook kaders zijn die een organisatie zelf heeft vastgelegd.

In de leeromgeving beheren medewerkers hun eigen portfolio. Zij kunnen daardoor alles zelf inzien en inplannen.

Bij RST Zorgverleners kan een medewerker na het slagen voor een toets voor een lange periode bekwaam zijn, bijvoorbeeld voor vijf jaar. Die medewerker weet dan op een gegeven moment niet meer precies wanneer de bevoegdheid verloopt. Veel organisaties willen daarom, net als RST Zorgverleners, dat professionals precies kunnen inzien wanneer een competentie of handeling aandacht vereist.

Van vinken naar vonken

Werknemers kunnen op zoek gaan naar interessante trainingen en scholing en zelf kiezen wat zij willen leren en ontwikkelen.

Waar organisaties vroeger enkel vinkjes registreerden om aan te kunnen tonen of een werknemer wel of niet compliant was, sturen organisaties tegenwoordig steeds meer op vonken: zelf de regie over én de verantwoordelijkheid voor de eigen professionele ontwikkeling. Zo biedt Meander Medisch Centrum bijvoorbeeld allerlei soft skills content en verdiepingsmodules aan van onder andere GoodHabitz. Het merendeel van die content is vrijwillig.

Registratie aan de bron, op één plek

De leer- en ontwikkeloplossing is een centrale plek om te ontwikkelen, leren te organiseren, te registreren en te monitoren.

Het leerplatform werkt op basis van een handig stoplichtensysteem met daaraan gekoppelde termijnen. Dit zorgt ervoor dat organisaties voor elke medewerker, rol of functie inzichtelijk hebben welke actie wanneer ondernomen moet worden. ULearn, de leeromgeving van UMC Utrecht, biedt alle medewerkers een catalogus met zo’n 350 leerpaden waarin zij zelf – al dan niet verplicht – de scholing kunnen volgen die belangrijk is binnen het ziekenhuis.

Inzicht voor zowel medewerker als manager

In zowel de zorg als de industriële sector is compliance essentieel – en zelfs van levensbelang – voor het leveren van kwaliteit. Hoe dit vorm krijgt, mogen zij grotendeels zelf bepalen. Klanten van Infolearn zijn daarom volledig flexibel in de manier waarop zij hun verplichtingen inrichten.

Het kwaliteitsportfolio maakt in één oogopslag de voortgang van het leerproces inzichtelijk.

Eigen regie begint voor veel organisaties met het hebben van inzicht. Chemieconcern Teijin Aramid wil met het portfolio medewerkers stimuleren om zelf in actie te komen voor de volgende stap in hun leerreis, bijvoorbeeld.

Rapporteren (ROI)

In de geïntegreerde leeromgeving is veel waardevolle data beschikbaar om het rendement te meten. Dankzij heldere rapportages en koppeling met BI-tools wordt het analyseren van de data eenvoudiger.

Er zijn allerlei soorten rapportages mogelijk die klanten volledig inzicht geven in de investeringen omtrent leren en ontwikkelen, bijvoorbeeld:

  • Teamrapporten
  • Aanwezigheidsoverzichten
  • Toetsresultaten
  • Competentiematrix

In gesprek over compliance?

Neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer +31 (0)24 737 0531, stuur ons een e-mail of laat hieronder een bericht achter.

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.