Infectiepreventie ZWIeP

Partners VIVES en Infolearn verzorgen e-learning voor 150.000 zorgprofessionals

Online platform ZWIeP voor 150.000 professionals

De Vlaamse overheid lanceert voor zorgprofessionals kosteloos ZWIeP (‘Zorg en Welzijn: Infectiepreventie E-learning Platform’). Dit nieuwe online platform is ter preventie van infecties in functie van een kwaliteitsvolle uitoefening van hun job. Infolearn en Hogeschool VIVES sloegen voor dit project opnieuw de handen ineen om deze e-learning voor een grote groep Vlaamse zorgprofessionals te faciliteren, in opdracht van Agentschap Zorg en Gezondheid.

Kennis van infectiepreventie vergroten en testen

Meer dan ooit blijkt dat infectiepreventie – het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en het correct volgen van richtlijnen – essentieel is om besmetting te voorkomen. Om die reden kunnen in totaal 150.000 professionals per direct op een toegankelijke, gebruiksvriendelijk manier hun kennis over infectiepreventie en persoonlijke beschermingsmiddelen vergroten en testen. Dit kunnen zij doen vanuit elke gewenste omgeving (op het werk of thuis), in hun eigen tempo en op elk gewenst moment.

Leerplatform voor de zorg

Actualiseren van de juiste kennis in het leerplatform

Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer legt uit waarom het Infectiepreventie-project van de Vlaamse overheid zo belangrijk is: ❝Infectiepreventie maakt deel uit van alle zorgopleidingen, maar kennis vergaat snel en zeker voor infectiepreventie is het actualiseren van de noodzakelijke kennis in tijden van een pandemie onontbeerlijk. Op deze manier bieden we zorgprofessionals – maar evengoed ook welzijnswerkers en logistiek personeel – de kans om hun kennis te actualiseren en op een veilige manier te werken.❞

Totaaloplossing voor de zorg- en welzijnssector

VIVES en Infolearn verzorgen samen een totaaloplossing die zorgprofessionals op een laagdrempelige en efficiënte manier hun kennis laat vergroten. Vanuit didactisch oogpunt en op basis van diepgaande kennis van de zorgsector is de e-learning interactief, attractief en afwisselend opgebouwd om professionals te motiveren en te activeren om met infectiepreventie aan de slag te gaan. “De meerwaarde van online leren bewijst zich in deze tijden meer en meer”, concludeert Eline Vanderdonck, Onderwijscoach bij VIVES.

Infolearn ontwikkelt het online leerplatform op basis van jarenlange samenwerking met klanten in de zorg, en Hogeschool VIVES faciliteert het leeraanbod met wetenschappelijk onderbouwde kennis en methodieken. “We zijn enorm trots dat er door Zorg en Gezondheid voor deze totaaloplossing is gekozen”, zegt Jos Hertel, Directeur bij Infolearn. “Het leerplatform is intuïtief waardoor deze oplossing voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Gebruikers kunnen alle mogelijke leerinterventies 24/7 raadplegen.”

Partnership VIVES en Infolearn

De partners hebben al eerder intensief samengewerkt voor het project PentaPlus, waarbij e-learning voor ruim 75.000 aangesloten zorgkundigen beschikbaar is via het platform vormingpentaplus.be. Die opdracht volgde na recente hervorming in de zorgsector, bedoeld om de verpleegkundige zorg verder te moderniseren.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van online leren en ontwikkelen voor jullie organisatie!